Om oss

Tilbakeblikk
Daglig leder John Kåre Vik gikk på murerlinjen ved Oslo Yrkesskole Sogn i 1970 og etter endt læretid hos Murmester Rolf Holm i Oslo startet han egen virksomhet. Fra 1974 var virksomheten allsidig innenfor alle typer mur, puss og flisarbeider og etter hvert mye fokus på ovner, peiser og piper.

PEISMAKER'N AS ble etablert i 1987 og ble i løpet av få år en betydelig leverandør av egendesignede elementpeiser tilpasset peisinnsatser både fra Jøtul og Dovre. PM hadde produksjonslokaler på Ticon industriområde i Lier og leverte til forhandlere over hele Norge, inntil virksomheten ble solgt til Nordpeis i 1997. I Nordpeis jobbet han som designer, teknisk ansvarlig for produkt og produksjon, og var i en lang periode styreformann i det polske produksjonsselskapet Northstar AS. Da selskapet i 2005 ble solgt til svenske Nibe, produsent av kjente peisovner som Contura m. fl ble han nært knyttet til utvikling av nye peisovner og innsatser og fattet spesiell interesse for dette. I 2008 sluttet han i Nordpeis og tegnet/konstruerte sine egne ovner under navnet Stovas. Serien består av 3 brennkammere for ovner og 2 for innsatser.

Vårt virksomhetsområde i dag
Virksomheten i dag er en kombinasjon av salg egne produkter og håndverksvirksomhet spesielt rettet mot salg/montering av ovner, peiser og piper. Vi er spesialister på rehabilitering av alle typer piper, både enkle villapiper og bygårder med et større antall kompliserte piper med mange forskjellige ildsteder tilkoblet.

Design og konstruksjon
Vik har årelang erfaring med konstruksjon og 3D tegning av flere produkter, men spesiellt peiser og ovner og tar også denne typen oppdrag for andre aktører i markedet.